Polgári utcai székhelyóvoda

A hajdúböszörményi Napsugár Óvoda Polgári utcai székhelye a városközponthoz közel található. Igazán ideális, a forgalomtól elzárt területen helyezkedik el óvodánk épülete, melynek minden helyisége a 8 csoportba járó gyermekek kényelmét, fejlődését, komfortérzetét, örömteli óvodás éveit szolgálja. 

Ebben a nagy, kétemeletes épületben minden csoportszobához külön öltöző és mosdóhelyiség tartozik, a csoportszobák igen tágasak, világosak, jól felszereltek. A gyermekeink mozgásigényét a hatalmas tornaterem elégíti ki, a különböző gyermeki tevékenységeknek (kézművesség, színjátszás, zenélés) biztosított a hely a földszinti termekben.

Épületünkben kapott helyet a pedagógiai szakszolgálat is, így óvodásaink logopédiai, pszichológiai, fejlesztőpedagógiai ellátása helyben megoldott. Itt található a sószoba, ahol a légúti betegségekben szenvedő gyerekek gyógyulását segítjük elő. 

Udvarunk hatalmas területű, füves játszórészekkel, szép virágoskerttel, cserjékkel igazi vidám egységet alkot az óvoda épülete körül. KRESZ pályánkon jelzőlámpával, táblákkal ismerkedhetnek a gyerekek a kerékpáros, rolleres, gyalogos közlekedés rejtelmeivel.

Gyermekeink fejlődését, sokszínű óvodai életet jól képzett, elhivatott óvodapedagógusaink, dajkáink irányítják. Többek között részesei vagyunk a ZÖLD ÓVODA programnak is.

A ZÖLD ÓVODA cím kötelezi az intézményt a környezettudatos állampolgári magatartás megalapozására. Nemcsak a környezeti nevelésben jár élen az óvoda, hanem nevelési gyakorlatával is kivívta a szakma elismerését. Jelen pillanatban két JÓ GYAKORLATTAL rendelkezünk:

  • „Akarsz-e játszani mindent mi élet?” – tematikus gyermekprogramok
  • Életkompetenciák óvoda projektekben. – projektmódszer alkalmazása a gyakorlatban.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása érdekében óvodai fejlesztőprogrammal (IPR) dolgozunk, melyet magas színvonalon igyekszünk megvalósítani.

Gyermekeink igényeit felmérve bevezettük az 5-6-7 éves gyermekek számára az ingyenes szakköröket, melyek nemcsak azért örvendenek nagy sikernek, mert érdekesek, hanem azért, mert alvás időben zajlanak. Ezek a következők: kézműves foglalkozások, zeneóvoda, gyermektorna, drámajáték, ovifoci.Napsugár Óvoda
4220 Hajdúböszörmény Polgári u. 48-50. Telefonszám: 06-52/227-401

Készítette: Tarján Oszkár